Google har ikke bare utviklet G Suite og verdens beste søkemotor. De har også laget sitt eget operativsystem, Chrome OS. Chrome OS gjør hverdagen til IT-sjefen enklere enn noen gang. Hver PC styres sentralt fra Googles administrasjonskonsoll, enten på individnivå eller i grupper. Chrome OS er kostnadseffektivt og kjapt. Det er faktisk så raskt at Google lover at maskinene starter på 8 sekunder, og blir raskere med bruk. I praksis er Chrome OS en nettleser. Alt arbeid gjøres gjennom G Suite, og er dermed tilgjengelig overalt. Med en gang du logger på maskinen er alle innstillingene, bokmerkene og alt annet som lagres i nettleseren tilgjengelig for deg. Alt som gjøres lagres i skyen. Kun mellomlagringer foregår lokalt, noe som gjør at kravene til maskinvare er mye lavere enn i en tradisjonell datamaskin. Dersom man ikke skulle ha tilgang til nettverk der hvor man er, vil ting mellomlagres på harddisken og synkroniseres med skyen neste gang man er koblet til internett. Chrome OS er perfekt til å brukes av flere personer. Man kan plukke opp hvilken som helst maskin, og når man er logget inn er det som om man aldri har byttet PC.

Google Chromebook er Chrome OS’ svar på bærbare maskiner. Maskinen ser ut som en helt vanlig bærbar PC, men kommer installert med Chrome OS. Som alle Chromebaserte maskiner er den kostnadseffektiv, rask, og pålitelig. En gjennomsnittlig Chromebook veier cirka halvannen kilo og er dermed lett å ta med seg rundt omkring. I tillegg kommer de aller fleste Chromebooks med touch-skjerm, og en batteritid på opp mot 12 timer. Her har du med andre ord et arbeidsverktøy du kan stole på. Du kan attpåtil installere Android-applikasjoner direkte fra Google Play, noe som tillater å bruke maskinen som et nettbrett. PCen er dermed perfekt både til jobb og når du vil slappe av med for eksempel en film.

Google Chromebit er en bitteliten PC, mindre enn hånden din, som du enkelt og greit setter rett i HDMI-inngangen på en skjerm. Disse er perfekt å bruke til digital signage og infoskjermer både for intern og ekstern kommunikasjon. Google har egenutviklede systemer som er skreddersydd for å vise info på skjermer. Enten etter en tidsplan, eller et statisk bilde. Du kan lese mer om digital signage her.

Google Chromebox er som en stasjonær PC du kan henge fast på en dataskjerm. Den kjører Chrome OS og er i stor grad lik en Chromebook. Den store forskjellen er at du får mer prosesseringskraft. I tillegg er den mer egnet til digital skilting ved behov for animert grafikk på skilter. Den er stillegående og kraftig nok til å kunne vise hva enn du måtte ønske på en skjerm.

Chromebase er en stasjonær PC og skjerm i ett. Denne er idéell dersom man har en fast plass hvor man sitter og jobber og ikke har behov for å ha med PCen rundt omkring. Chromebaser leveres med blant annet flere USB-porter enn de andre maskinene, og har både mulighet for WiFi- og Ethernettilkobling. I tillegg slipper du å tenkte på å kjøpe skjerm ettersom det er en del av pakka. Disse enhetene har mulighet for høyere oppløsning enn de andre Chrome-enhetene, hele 1920×1080 px(Full HD).

Rimelig, effektivt – så enkelt er det!