Miljøvennlig lagring i skyen

earth-earth-at-night-night-lights-41949

På lørdag er det Earth Day. Dette er en dag som har som mål å utdanne og utvide kunnskapen til alle og enhver når det gjelder den globale miljøbevegelsen.

 

Over 1 milliard mennesker deltar i Earth Day-aktiviteter hvert år, noe som gjør Earth Day til verdens største sivile merkedag.

Økt fokus på en miljøvennlig verden

Earth Day-nettverket er verdens største rekrutterer til miljøbevegelsen, og jobber med over 50 000 partnere i nesten 200 land for å bygge miljøvennlig demokrati. Disse jobber med en kombinasjon av utdanning, offentlig politikk og forbrukerkampanjer.

Den første Earth Day startet i USA 22. april 1970 med 20 millioner aktive deltagere. 20 år senere gikk Earth Day globalt, og har vokst i takt med den økte fokusen på miljøvennlige løsninger rundt om i verden. Etter nå snart 50 år er det fortsatt en lang vei å gå, og det er derfor viktig at man ser på hva hver enkelt person eller selskap kan gjøre for å bidra til en mer miljøvennlig verden.

 

Flere store selskaper har også tatt miljøet på alvor. Print- og teknologi spesialisten Brother er sponsor til miljøprosjektet Cool Earth, som har reddet mer enn 4,3 millioner trær i regnskogen i Peru og Papua Ny-Guinea. De ønsker å understreke hvor viktig det er å være engasjert i miljørelaterte aktiviteter i våre dager.

De har blant annet gjennom sitt program for resirkulering av brukte blekkpatroner bidratt til å beskytte 2,7 millioner trær i den peruanske regnskogen, i tillegg til gjenbruk av materialer og emballasje.

 

«Grønne datasentraler» i Norge

I mange år har det vært jobbet hardt med å bygge om Lefdal, en tidligere olivingruve i Sogn og Fjordane, til en mer miljøvennlig datasentral. Ombyggingen av den tidligere gruven har blitt gjort med økonomisk støtte fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

 

Norge kan gjøre «grønne datasentraler» til en klimavennlig og fremtidsrettet industri.

 

Grønne datasentre er spesielt godt egnet, lokalisert ved fjordene på Vestlandet med god tilgang til ren energi som vannkraft, og rimelige, store lokaler med god tilgang på kjøling. Prosjektet er ment til å lokke noen av verdens største dataselskaper til å lagre data inne i et fjell i Sogn og Fjordane. I vanlige datasentre brukes det enorme ressurser på nedkjøling av serverne. Fjellgruven i Norge tilbyr unik tilgang på kaldt sjøvann til nedkjøling og miljøvennlig norsk vannkraft til å drifte datasenteret.

 

– Vårt mål er at dette skal bli verdens største datalagringssenter, sier markedssjef Mats Andersson i Lefdal Mine Datacenter.

 

Flere norske aktører fokuserer på mer miljøvennlige datasentre. Evry har flyttet inn i et nytt datasenter på Fet, rett utenfor Oslo, bygget fra grunnen av og designet med tanke på sikkerhet, lav risiko for kundene, effektiv økonomi og miljøvern gjennom lavt energiforbruk. I dette tilfellet brukes det et nytt luftkjølingssystem som fjerner avfallsvarme ved hjelp av utendørsluft. Dette gjør datasenteret til Europas største datasenter bygget med «luft til luft»-kjøleteknikk.

 

Skyen i norsk gruve

Alle har et behov for å lagre data. Selv om de fleste er kjent med skylagring, og det at man ikke må ha noen fysiske lagringsmedier, må selskapene som drifter disse skyene ha dette lagret i en datasentral. En slik sky vil i dette tilfellet være inne i fjellet i Lefdal, Sogn og Fjordane.

Skylagring gir brukerne sikker lagring av data, og tilgang til filer uansett hvor man befinner seg.

 

At skyen blir mer miljøvennlig er en stor fordel for hele verden.

Bidra i dag med å gjøre deres bedrift mer miljøvennlig ved å flytte opp i skyen.

 

Ta kontakt med AYR AS på tlf 459 69 999 eller kom innom en av våre kontorer i Oslo eller Fredrikstad for hjelp til å flytte deres bedrift opp i skyen.

 

Husk også de mindre tingene som kan bidra til en mer miljøvennlig verden. Skru av lyset der det ikke brukes, bytt ut lyspærene hjemme, kjør kollektivt eller en mer drivstoffeffektiv bil.