Personvernerklæring – slik behandler vi personopplysninger

Oppdatert 13.november 2018

1. Innledning

IT- og kommunikasjonsselskapet AYR AS er opptatt av å håndtere dine personopplysninger på en trygg og sikker måte, i tråd med gjeldende regelverk. Under finner du informasjon om hvordan vi håndterer personopplysninger som vi innhenter fra brukere av nettsiden vår, deltakere på kurs, leverandører, samarbeidspartnere og andre brukere av våre tjenester og funksjonaliteter.
AYR AS er behandlingsansvarlig for personopplysningene som vi behandler. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål vedrørende vår behandling av personopplysninger.
Når det nedenfor vises til GDPR, skal dette forstås som en henvisning til forordning (EU) 2016/679 («GDPR»).

2. Hvilke opplysninger har AYR om deg og hva bruker vi det til?

Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, hvordan du bruker våre tjenester, og hvilke tillatelser du gir oss, så vil vi ha følgende opplysninger om deg.

Nettside

Når du besøker ayr.no samler vi inn og lagrer informasjon om brukeratferd, vi bruker verktøyene Google analytics og Hubspot. Dette omfatter opplysninger om IP-leverandør, nettleser, lokasjon, hvilken nettside du kommer fra, hvor lang tid du bruker på siden og aktivitet på vår nettside.
Grunnen til at vi samler inn disse opplysningene er fordi vi vil optimalisere våre nettsider til våre besøkende, i tillegg til at vi ønsker å gjøre analyser av mønstre og trender på bruken av nettsiden vår. Anonymiserte opplysninger som ikke kan knyttes til deg vil bli brukt og beholdt for statistiske og analytiske formål.

Chat og e-post

Dersom du chatter med oss på nettsiden eller sender oss en e-post vil vi registrere og behandle meldingen i den grad det er nødvendig for å svare på henvendelsen din. Chat og e-postkorrespondanse vil bli lagret så lenge det er nødvendig for disse formålene.

Nyhetsbrev og digital markedsføring

Tar du kontakt med oss ved å fylle ut kontaktskjema eller lignende så kan innsamlede opplysninger bli brukt til å sende deg tips, informasjon og nyhetsbrev om våre produkter via e-post. I våre kontaktskjema henter vi inn eksempelvis e-postadresse, navn, telefonnummer og andre opplysninger som du legger igjen.
Opplysningene du legger igjen vil bli brukt for å tilpasse nyhetsbrev og budskap til deg. Tilpasning av budskap gjøres ved hjelp av analyse av opplysninger du har oppgitt til oss i kombinasjon med opplysninger om aktiviteten din på ayr.no.
Vi vil ikke sende deg tilbud via e-post eller andre elektroniske kommunikasjonsmetoder med mindre det foreligger et eksisterende kundeforhold, eller du uttrykkelig har samtykket til dette.

3. Informasjonskapsler (Cookies)

Vi bruker cookies på våre nettsider for å sikre funksjonalitet på nettsiden, analysere nettrafikk og se hvilke områder på vårt nettsted du har besøkt. Informasjonskapsler er små informasjonsfiler som blir liggende igjen i nettleseren din for at tjenesten vår skal fungere best mulig.
Ved å benytte våre nettsider, hente informasjon eller benytte deg av våre tjenester, samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser. De fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies.
Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren.
På ayr.no bruker vi cookies fra følgende nettsteder:

  • Google Analytics
  • Google Ads
  • Google Tag Manager
  • Hubspot
  • Hotjar
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

 

4. Dine rettigheter

Du kan ha rett til å be oss å:

  • Gi deg ytterligere informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.
  • Gi deg en kopi av personopplysninger om deg.
  • Oppdatere dine personopplysninger.
  • Slette opplysninger som vi ikke lengre har grunnlag til å oppbevare.
  • Begrense eller stoppe behandlingen av dine opplysninger
  • Motsette deg automatiske individuelle avgjørelser, inkludert profilering.
  • Gi deg opplysninger du har gitt til oss i en strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format eller, der det er teknisk mulig, be oss om å overføre disse til en annen virksomhet.
  • Trekke tilbake eventuelle samtykker du har gitt oss.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du vil ha mer informasjon om dette.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger i strid med personopplysningsloven, har du rett til å klage til Datatilsynet. Før du eventuelt gjør dette, vil vi gjerne at du kontakter oss slik at vi kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser.
Kontaktinformasjon finner du under punkt nummer 6.

5. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden ayr.no

6. Kontaktinformasjon

Hvis du ønsker å komme i kontakt med oss, kan du benytte følgende kontaktinformasjon:

AYR AS
Dronningens gate 8B
0152 Oslo
Tlf: 45969999

Personvernansvarlig: Bjørn Niklas Sjøstrøm
E-post: bns@ayr.no