Ta sikkerhetskopi av maskinen din i tide!

pexels-photo-207580

I 2015 gikk over 20 milliarder tapt for datakriminalitet, ødelagt datautstyr, og din bedrift kan være den neste. Hva har du gjort for å sikre dine data?

Fredag 31.mars var Verdens Backup-dag. Dette er en internasjonal dag som har som mål å få mer oppmerksomhet rundt viktigheten av å sikkerhetskopiere og beskytte dataene dine. Vi i AYR stiller oss bak denne dagen, og anbefaler deg å ta backup av dine filer i dag, før det er for sent!

– Vi bryr oss om kundene våre, og det verste som kan skje er at verdifullt arbeid blir stengt ned, blir borte eller kryptert av kryptovirus, sier teknisk ansvarlig Simen A. W. Olsen i AYR AS.

Hvorfor beskytte data?
I dag har data en stadig større rolle i hverdagen vår både privat og på jobb, og man er dermed også mer utsatt for trusler som virus og datatyveri. Derfor er det nå enda viktigere enn før at du beskytter dataene dine godt og tar regelmessige sikkerhetskopier.
Uansett hvor sikker du føler ditt utstyr er, er det veldig viktig å sikkerhetskopiere filene dine. 30% av befolkningen har ingen måte å lagre deres viktige filer, og risikerer å miste alt dersom ulykken er ute. Når det gjelder elektronikk er det hundrevis av ting som kan gå galt. 29% av alle tilfeller er forårsaket av ulykker. Det koster da mye verdifull tid og penger dersom ingenting er sikkerhetskopiert.

Selv om du føler at din maskin er trygg er det antatt at 1 av 10 datamaskiner, inkludert privatmaskiner og bedriftsmaskiner, er infisert med et virus som når som helst kan føre til at all data er tapt for alltid.

Sikkerhetskopi er også viktig med tanke på ulykker som kan oppstå med utstyret. Dette inkluderer blant annet vannskade, knust produkt og frastjålet produkt. Ved å ha en plan i bakhånd for gjenoppretting av data, sjekke programvare og maskinvare jevnlig, i tillegg til å ta backup regelmessig, minimerer du risikoen for å miste noe data.

– AYR AS tilpasser løsninger til din bedrift, backup trenger ikke koste mye. Derimot er det også viktig at dine ansatte har riktig holdning til datasikkerhet – det er dessverre de ansatte som er den største trusselen, derfor holder vi også opplæring som gir bedriftene den tryggheten. sier Marianne Vestheim, account manager i AYR AS, og oppfordrer bedrifter som lurer på hva de skal gjøre å ta kontakt. (telefon: 988 64 972, e-post: mv@ayr.no)
Lagrer du dataene dine i nettskyen derimot, vil du ha all data sikkert lagret dersom ulykken skjer med nettopp deg.

De fleste er allerede godt kjent med skyen på hjemmefronten ved bruk av strømmetjenester som Spotify og Netflix. Skyen er også på full vei inn i arbeidshverdagen vår, og vil etter hvert bli den nye standarden.