Google Cloud partner badge

  Hva er Chromebook?

  Chromebook er en bærbar PC som er laget med utgangspunktet at du skal gjøre ting raskere og enklere. En Chromebook bruker Google sitt operativsystemet, Chrome OS, som har skylagring og tilgang til tusenvis av smarte apper fra Google Play. På mange måter kan man si at en Chromebook er likere en smarttelefon i oppsett enn en PC.

  Forskjellen på en Chromebook og andre PCer er operativsystemet som blir brukt. Mens en PC bruker programmer, bruker en Chromebook apper. En Chromebook bruker operativsystemet, Chrome OS, mens andre PCer kan bruke operativsystem som Windows eller Linux eller iOS for Mac. Chrome OS er et raskt operativsystem, slik at det kun tar noen sekunder å skru på pcen.

  Det som gjør operativsystemet helt spesielt er at det tar utgangspunkt i nettleseren Chrome. I stedet for å lagre dokumenter, bilder og annet lokalt på pcen blir alt lagret automatisk i nettskyen. Du bestemmer selv hva du skal bruke pcen til og kan tilpasse den slik du selv har behov for. Google har tusenvis av apper som du kan velge mellom.

  Hvorfor velge Chromebook?

  Med en Chromebook bruker du din egen Google-bruker for å logge på - dette gjør at du kan logge på hvilken som helst Chromebook og ha tilgang til alt av filer, e-post og dine personlige tilpasninger ved kun å logge inn. Skulle du være så uheldig å skade maskinen eller har glemt den hjemme en dag, så er det bare å logge på en ny Chromebook, så har du alt lagret i skyen.

  Noen av fordelene ved Chromebook er at det er en brukervennlig, sikker og rask PC. Den har innebygget antivirus og sikkerhetskopierer filene dine rett i skyen, helt automatisk. Dette betyr at du kan surfe trygt på internett uten å måtte oppdatere antivirusprogram. Chromebook har et avansert sikkerhetssystem som gjør at den ikke laster ned programmer som kan skade pcen.

  Dette gjør at ekstra antivirusprogram ikke er nødvendig, samtidig som den er trygg i bruk. En av de mange kjennetegnene er at den holder seg rask og effektiv og føles som ny, og er kjent for å ha lang levetid.

  Vanlige spørsmål om Chromebook

  Lurer du på om Chromebook kan være noe for deg? Her har vi samlet sammen noen av de mest spurte spørsmålene om Chromebook.

  Hvem passer Chromebook til?

  Om du hovedsakelig bruker pcen til mail, programmer som dokumenter, regneark, presentasjoner og nettleseren din, så vil du ha svært godt utbytte av en Chromebook. Det finnes også en rekke av apper som kan lastes ned, og som vil dekke de fleste behov. Er du derimot avhengig av å laste ned spesielle programmer som omfattende bilde- eller video- redigeringsprogram er ikke dette mulig på en Chromebook.

  Må jeg ha nett for å bruke Chromebooken?

  Nei, du kan bruke apper som er klare for bruk uten nett, selv når Chromebooken din ikke er koblet til internett. Noen eksempler på dette er:

  • Lese og skrive e-poster med Gmail uten internett
  • Skrive notater og lage lister med Google Keep
  • Lage nye og redigere dokumenter, regneark og presentasjoner.
  • Se og svare på invitasjoner til møter med Google kalender.
  • Redigere bilder med den innebygde bilderedigeringen.
  • Høre på musikk og se filmer med den innebygde medieavspilleren.

  Kan jeg bruke Microsoft Office på en Chromebook?

  Det kan du! Microsoft har de kjente programmene som word, regneark og presentasjoner som egne apper som kan lastes inn i Chromebooken - om du ikke allerede bruker G Suite.

  Vil du vite mer om Chromebook?

  Fyll ut skjemaet under, og vi kontakter deg for en hyggelig prat.